Bela rozen torta
Probajte najukusniji slatkiš od bele čokolade i lešnika.
Sastojci:
500 g gotovih kora za rozen tortu
1,5 litra mleka
4 pudinga od vanile
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
200 g Schogetten bele čokolade
250 g maslaca
200 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
200 g pečenog mlevenog lešnika
1 l slatke pavlake
Priprema:
U malo hladnog mleka razmutite pudinge i smeđi šećer, a ostalo mleko stavite da provri. Kada provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa odvojite 5 kašika pudinga u drugu činiju a u šerpu u kojoj se puding kuvao dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa ostavite da se ohladi.
Ulupajte penasto maslac sa smeđim šećerom u prahu pa mu dodajte ohlađen krem sa čokoladom i izmutite. zatim dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte ohlađen odvojen puding i umutite.
Mazati redom - kora, lešnik krem, pa slatka pavlaka, i tako do kraja. Ostavite belu tortu da odstoji nekoliko sati pa je poslužite, najbolje je preko noći.