cokolade.rs

Piletina sa susamom i prelivom od čokolade

Piletina sa susamom i prelivom od čokolade

Sastojci:


•    400 g Mutti pasiranog paradajza
•    25 g Schogetten crne čokolade,
•    2 kašike Carapelli maslinovog ulja
•    1/4 kašičice čilija
•    8 fileta piletine iseckanih po želji,
•    2 glavice crnog luka,
•    4 čena belog luka,
•    4 kašičice susama,
•    kašika korijandera,
•    kašičica aleve paprike,
•    1,5 kašičica kima,
•    1/2 kašičice cimeta,
•    1/2 kašičice suvih začina,
•    2 kašike prezli,
•    2 kašike maslinovog ulja


Priprema:


Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, cimet i korijander. U to dodajte piletinu, sipajte dve čaše vode, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 30 minuta. Ukoliko bude potrebno, povremeno dospite po malo vode sve dok piletina ne omekša, a onda je izvadite. Smesu u kojoj se dinstala piletina sipajte u drugu posudu, dodajte Mutti pasirani paradajz, susam, alevu papriku, čili, kim, suve začine i prezle, pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu glazuru. U tiganju pomešajte piletinu sa prelivom koji ste umutili,pa  na niskoj temperaturi krčkajte još pet minuta uz povremeno mešanje. Potom dodajte čokoladu i mešajte još tri minuta da se istopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.