POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Losos glaziran smeđim sećerom

Losos glaziran smeđim sećerom

Losos neprikosnoveno ima savršen ukus, ali tek aromatizovan smeđim šećerom postaje prava rapsodija za nepca.

Recept za 4 osobe

Vreme pripreme: 30 min

 

Sastojci 

500 g lososa

1/4 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

3 kašike Azucar Demera smeđeg šećera

1 kašika soja sosa

4 kašičice senfa

1 kasičica Basso aceto balsamico

 

Priprema

Losos isecite na 4 do 5 jednakih komada. Stavite losos u pleh obložen folijom. Ribu namažite ekstra devičanskm uljem, pobiberite i posolite. Pecite oko 10 minuta na 200 stepeni.

Dok se losos peče, u dubljoj posudi pomešajte smeđi šećer, soja sos, senf i balzamiko. Zagrejte na srednjoj temperaturi ovu mešavinu, dok se šećer ne istopi. Posle 10 minuta izvadite ribu is pećnice i premažite je pripremljemon glazurom. Vratite losos natrag u pećnicu i na najvišoj rešetki pecite dva minuta sa samo gornjim upaljenim grejačem. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.