POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Sorbe od crvenog voća i limete

Sorbe od crvenog voća i limete

Malo osveženja u ovim toplim danima je sve što nam je potrebno.

Sastojci:

150 g višanja

150 g malina

150 ml vode

85 g Azucar Demero smeđeg šećera

100 ml soka od brusnice

2 belanca

2 limete

Priprema:

Limetu ostavite nekoliko sati u zamrzivaču. Višnje kuvajte zajedno sa malinama. Dodajte dve kašike vode i kuvajte na umerenoj vatri desetak minuta dok voće ne omekša. Ispasirajte voće kroz cediljku kako biste dobili pire. Izvadite limetu iz zamrzivača i izrendajte celu s koricom. Kašu kratko prodinstajte na laganoj vatri i stavite sa strane.

Šećer i ostatak vode stavite u čisti lonac i zagrevajte mešajući dok se šećer ne otopi. Kad provri, kuvajte deset minuta dok ne dobijete sirup. Sklonite sa vatre i ostavite sat vremena da se hladi. U manji deo ohlađenog sirupa dodajte kašu od limete, a u drugi deo umešajte pire od crvenog voća i sok od brusnica.

Stavite smesu u zamrzivač. Kad se smesa počne zamrzavati, umutite čvrsti sneg od belanaca, dodajte smesi i promešajte sa dve voćne smese. Ukrasite voćem i poslužite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.