Dupli čoko Mousse
Potrebno je:
Za mousse od tamne čokolade:
- 100 g Schogetten mlečne čokolade,
- 50 ml pavlake za šlag,
- 3 belanca,
- prstohvat soli,
- 2 kapi ekstrakta vanile
Za mousse od bele čokolade:
- 100 g Schogetten bele čokolade,
- 50 ml pavlake za šlag,
- 3 belanca,
- 2 kapi ekstrakta vanile
Priprema:
Tamnu čokoladu stavite u činiju i otopite na pari. Potpuno ohladite. Pavlaku za šlag dobro rashladite pa umutite u čvrst sneg. Ohlađenoj čokoladi dodajte umućenu pavlaku u tri navrata, brzo mešajući drvenom ili silikonskom kašikom. Dodajte par kapi ekstrakta
vanile. Belance umutite sa prstohvatom soli u ekstra čvrst sneg pa pažljivo umešajte u čokoladu. Dobro promešajte.
Na isti način napravite mousse od bele čokolade pa ulijte u čaše pa ulijte u čaše do polovine.
Preko dodajte mousse od tamne čokolade. Ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
Pre posluživanja ukrasite krupno seckanom belom čokoladom, voćem po želji i listićima mente.
Prijatno!