POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Dupli čoko Mousse

Dupli čoko Mousse

Potrebno je:


Za mousse od tamne čokolade:

  • 100 g Schogetten mlečne čokolade,
  • 50 ml pavlake za šlag,
  • 3 belanca,
  • prstohvat soli,
  • 2 kapi ekstrakta vanile


Za  mousse  od  bele  čokolade: 

  • 100  g  Schogetten  bele  čokolade, 
  • 50  ml  pavlake  za  šlag, 
  • 3 belanca,
  • 2 kapi ekstrakta vanile


Priprema:


Tamnu čokoladu stavite u činiju i otopite na pari. Potpuno ohladite. Pavlaku za šlag dobro rashladite pa umutite u čvrst sneg. Ohlađenoj čokoladi dodajte umućenu pavlaku u tri navrata, brzo mešajući drvenom ili silikonskom kašikom. Dodajte par kapi ekstrakta
vanile. Belance umutite sa prstohvatom soli u ekstra čvrst sneg pa pažljivo umešajte u čokoladu. Dobro promešajte.
Na isti način napravite mousse od bele čokolade pa ulijte u čaše pa ulijte u čaše do polovine.
Preko dodajte mousse od tamne čokolade. Ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
Pre posluživanja ukrasite krupno seckanom belom čokoladom, voćem po želji i listićima mente.
Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.