Domaći Baylis sa čokoladom
Ovaj domaći napitak je bolji od čuvenog komercijalnog Baylis-a. Najbolje od svega je što znate od kojih sastojaka je napravljen i biće omiljeno piće kada vam stignu dragi gosti.
Potrebno je:
• Boca od 750 mililitara irskog viskija
• 250 gr Schohetten mlečne čokolade
• 2 limenke zaslađenog kondenzovanog mleka (mleko sa manjim sadržajem vode)
• 2 limenke nezaslađenog kondenzovanog mleka (mleko sa manjim sadržajem vode)
• 2 1/2 šoljice slatke pavlake
• 1/4 kašičica granula instant kafe
Priprema:
Ulijte malu količinu viskija u veliku činiju. Posebno rastopite Schogetten čokoladu na pari, stalno mešajući dok ne postane glatka. Pomešajte rastopljenu čokoladu sa viskijem u činiji. Postupno umešajte u to zaslađeno i nezaslađeno kondenzovano mleko. Zatim umešajte slatku pavlaku, granule instant kafe, pa tek onda preostali viski.
Ulijte smjesu u 3 boce, dobro zatvorite i odložite u frižider. Najbolje bi bilo da se čuva najmanje jedan mesec pre korišćenja.
Za posluživanje: Protresite bocu i sipajte napitak u čaše preko izdrobljenog leda.