POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Domaći Baylis sa čokoladom

Domaći Baylis sa čokoladom

 

Ovaj domaći napitak je bolji od čuvenog komercijalnog Baylis-a. Najbolje od svega je što znate od kojih sastojaka je napravljen i biće omiljeno piće kada vam stignu dragi gosti.

Potrebno je:

•    Boca od 750 mililitara irskog viskija 
•    250 gr Schohetten mlečne čokolade 
•    2 limenke zaslađenog kondenzovanog mleka (mleko sa manjim sadržajem vode)
•    2 limenke nezaslađenog kondenzovanog mleka (mleko sa manjim sadržajem vode)
•    2 1/2 šoljice slatke pavlake 
•    1/4 kašičica granula instant kafe

 

Priprema:

Ulijte malu količinu viskija u veliku činiju. Posebno rastopite Schogetten čokoladu na pari, stalno mešajući dok ne postane glatka. Pomešajte rastopljenu čokoladu sa viskijem u činiji. Postupno umešajte u to zaslađeno i nezaslađeno kondenzovano mleko. Zatim umešajte slatku pavlaku, granule instant kafe, pa tek onda preostali viski.
Ulijte smjesu u 3 boce, dobro zatvorite i odložite u frižider. Najbolje bi bilo da se čuva najmanje jedan mesec pre korišćenja. 

Za posluživanje: Protresite bocu i sipajte napitak u čaše preko izdrobljenog leda.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.