POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Domaća Sangrija za vrele letnje noći!

Domaća Sangrija za vrele letnje noći!

Sangrija se obično pravi od crnog vina, iseckanog voća, malo žestokog pića i šećera. Ime je dobila zbog svoje tamno crvene boje od portugalske reči „sangue“ što znači krv. Ipak, postoji i sangria blanca koja se pravi od belog vina. Brojne su varijante, a evo sastojaka koje možete kombinovati.

Potreban vam je bokal ili velika činija, kao za punč. Voće koje se obično koristi su narandže, limun, limeta, breskve, jabuke, kruške, kivi, jagode, maline, grožđe, lubenica, dinja. Voće treba oljuštiti i seći na kockice ili kriške, a limun i limetu na kolutove. Potrebno je oko 2 šolje iseckanog voća.

Na ovu količinu voća dodaje se litar crnog ili belog vina i ono je osnova sangrije. Od crnih vina, dobar izbor za sangriju je Cabernet Sauvignon, a od belih Sauvignon Blanc.

U zavisnosti koliko jako piće želite, dodajte 120-250ml žestokog pića (brendi, rum, votka...).

Da bi pojačali ukus, dodajte 100ml ceđenog soka od narandže ili limuna. Zasladite sa 80 gr Azucar Demero smeđeg šećera u prahu i stavite u frižider najmanje 2 sata, a najbolje čitav dan kako bi voće pustilo svoje arome.

Uoči serviranja dodajte oko 250ml obične vode, kisele vode ili tonika, zavisno od jačine vina. Dodajte led i po želji neki od začina: bosiljak, nana, đumbir, cimet.

Ostaje samo da pozovete prijatelje i uživate!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.