POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni koktel sa Frankonia tamnom čokoladom

Čokoladni koktel sa Frankonia tamnom čokoladom

Stižu nam sve topliji dani i sigurno će nam biti potrebno osveženje i nešto čime ćemo oduševiti prijatelje i ukućane. Poznato je da čokolada sama po sebi ima neodoljiv ukus i da je kraljica među slatkišima, a posebno ako je dodatak već dobro poznatim napicima. Nešto potpuno neobično može biti savršena ideja da oduševite ljubitelje čokolade, kao što je čokoladni koktel sa Frankonia tamnom čokoladom bez dodatog šećera.

Potrebno je: 1 kašičica otopljene Frankonia tamne čokolade

                       2 kašičice Demero smeđeg šećera

                       ¾ limete iseckane na kockice

                       8 listova nane (jedan za dekoraciju)

                       100ml tamnog ruma

                       10ml čokoladnog likera

                       Mrvljeni led

Priprema:    

U čašu naspite liker, pa u njega umešajte limetu, šećer i nanu. Potom dodajte otopljenu čokoladu i napunite čašu mrvljenim ledom. Važno je da koristite Frankonia tamnu čokoladu jer će u suprotnom koktel biti previše sladak. Rum prelijte preko leda i promešajte kašičicom. Na kraju dekorišite čašu i ova osvežavajuća poslastica je spremna za posluženje. Uživajte!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.