POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Najskuplje čokolade na svetu

Najskuplje čokolade na svetu

Za dobru čokoladu nikada ne treba žaliti novca. Ipak, ima i onih primeraka na svetu, za čiju se cenu ne može baš reći da je prava sitnica. Predstavljamo vam pet najskupljih čokolada.

La Madeline au Truffe

Ovu čokoladu pravi kompanija “Knipschildt”, a pola kilograma košta neverovatnih 2.500 - 2.600 dolara. Naime, jedna kuglica ima oko 50 - 55 grama i košta 250 dolara po komadu. Ova basnoslovno skupa poslastica ujedno je i najskuplja na svetu, a za njenu cenu krivi su vrhunski sastojci. Recept se sastoji iz 70 odsto Valrhona crne čokolade i slatke pavlake, pa se ova smesa 24 sata namače u vanilu i čisto ulje od tartufa. Ovaj bogati fil se onda obmota oko francuskog Perigord Tartufa, pa se sve na kraju urola u kakao.

Noka

Nokine čokolade prave se od najboljeg kakaa iz Venecuele, Trinidada, Obale Slonovače i Ekvadora. Sačinjena je od 75 procenata kakaa i ostalih uobičajenih sastojaka, sa jednom bitnom razlikom - potpuno je prirodna. U ovaj slatkiš se ne dodaju aditivi, kao ni aroma vanile, a cena za pola kilograma 854 dolara.

Delafee

Ova čokolada sadrži jestivo 24-karatno zlato. Slatkiš sadrži i šećer, mleko i ulje. Cena iznosi 504 dolara za 500 grama.

Richart

Francuski Richart se sastoji od 70 procenata Kriolo kakaa iz Venecuele koji se smatra najkvalitetnijim na svetu. Pored toga na ukusu, ali i ceni, doprinose najbolje vrste badema, kupina, jagoda i egzotični začini. Cena je 120 dolara za 500 grama.

Godiva G

Ne može se pričati o belgijskoj čokoladi, a da se ne pomene Godiva, posebno njena “G” kolekcija. U sastav ovog slatkiša ulaze retki sastojci poput tasmanijskog meda ili specijalne meksičke ljute mešavine. Godiva G kolekcija je, pored toga, najjeftinija među eletnim poslasticama i košta “samo“ 107 dolara za pola kilograma. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.