cokolade.rs

Najmekši brauni kolač

Najmekši brauni kolač

Čokoladan i mek, visočanstvo među čokoladnim dezertima – brauni!

Sastojci:

2 šolje brašna

2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera

1 šolja Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 šolje jogurta

pola kesice praška za pecivo

pola šolje kakaa

Preliv:

5 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

200 g Schogetten tamne čokolade

15 kašika mleka

150 g maslaca

 

Priprema:

U dublju posudu pomešajte brašno, smeđi šećer, jogurt, ekstra devičansko maslinovo ulje i pola kesice praška za pecivo. Dobro izmešajte smesu i sipajte je u nauljeni pleh.

Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta. Kada kolač izvadite iz rerne pripemite preliv tako što ćete rastopiti maslac i dodati mu mleko, a potom u njemu rastopiti tamnu čokoladu i smeđi šećer. Topao kolač potom prelijte toplim prelivom. Ohladite kolač i servirajte ga.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.