cokolade.rs

Mus od bobičastog voća

Mus od bobičastog voća

Uživajte u musu u prvim danima proleća!

Sastojci:

150 g    mlevenog keksa

75 g maslaca

200 ml slatke pavlake

150 g Schogetten bele čokolade (poručite OVDE)

10 g želatina

300 g bobičastog voća

50 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu sa vanilom (poručite OVDE)

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte keks i maslac i ostaviti sve u frižideru oko 15 minuta. U drugoj činiji umutite mikserom pavlaku, a na pari otopite belu čokoladu.

U manju činiju stavite dve kašike pavlake, kašiku bele čokolade i želatin (5 grama rastopite u 30 grama vode). Kada sve dobro izmešate, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.

Izblendirajte voće i smeđi šećer. U manjoj činiji pomešajte po kašiku pavlake i kašiku voća, dodajte želatin, takođe 5 grama.

Služite mus u dubokim staklenim čašama koje se provide, tako što ćete na dno staviti malo mešavine keksa i maslaca, zatim preko toga mešavinu pavlake i bele čokolade, a na kraju voće.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.