POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kuglof sa bundevom, orasima i pomorandžom

Kuglof sa bundevom, orasima i pomorandžom

Napolju je zahladnelo i vreme je za slatko lice jeseni.

Sastojci:

8-10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

1 pomorandža

10 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja

2 jajeta

100 g grubo mlevenih oraha

500 g očišćene i narendane bundeve

15 kašika brašna

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica cimeta

pola kašičice muskatnog oraščića

Za čokoladni ganaš:

200 g Schogetten mlečne čokolade

200 ml slatke pavlake

Maslac za premazivanje kalupa i šaka grubo mlevenih oraha za dekorisanje

 

Priprema:

Jaja mutite postepeno dodajući šećer kao i kesicu vanilin šećera pa nakon toga dodajte i ekstradevičansko maslinovo ulje. Pomorandžu operite, pa narendajte koricu i dodajte u bundevu koju ste prethodno takođe narendali. Pomorandžu iscedite i sok dodajte u smesu od jaja. Trebalo bi vam 10 kašika soka i toliko dodajte u smesu od jaja, šećera i ulja. Dodajte orahe i začine pa brašno i prašak za pecivo. Promešajte pa dodajte i narendanu bundevu sa pomorandžinom korom. Promešajte da se sve lepo sjedini.

Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite sa malo brašna kako se kolač ne bi zalepio. Preručite smesu u kalup pa izravnajte. Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 C oko sat minuta. Kada je kolač pečen izvadite ga iz rerne i ostavite nekih petnaestak minuta da se ohladi pa ga zatim izvadite iz kalupa.

Dok se kolač hladi, pripremite čokoladni ganaš, tako što u šerpicu stavite 200 ml slatke pavlake i ugrejte je do ključanja a zatim skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Prelijte kuglof i pospite sa malo krupno mlevenih oraha. Ukoliko ne želite da prekrijete ceo kuglof ganašom onda napravite duplo manju količinu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.