POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Krempita sa crvenim voćem

Krempita sa crvenim voćem

Zanimljivog izgleda i kremasto-voćnog ukusa, ovaj kolač će postati vaša slatka navika.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

9 kašika brašna

2 kašike gustina

300 g Azucar Demero smeđeg šećera

900 ml mleka

1,5 putera

4 vanilin šećera ili par kapi arome vanile

50 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu sa vanilom

3 šlaga

Voćni preliv:

200 g svežeg ili smrznutog crvenog voća

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

Kašika gustina

Azucar Demero smeđi šećer u prahu sa vanilom

Priprema:

Razvijte lisnato testo na što tanje i pecite ga u rerni.

Fil - 9 kašika brašna i 2 kašike gustina izmešajte sa 300 g smeđeg šećera i razmutite u malo mleka (kao za puding) od ukupne količine od 900 ml. Ostatak mleka stavite da prokuva i zakuvajte smesu od brašna. Kuvajte dok se smesa ne zgusne a potom skinite sa vatre i pokrijte najlon folijom i ostavite da se hladi. Za to vreme izmutite 1,5 putera sa 4 vanilin šećera ili par kapi arome vanile i 50 g smeđeg šećera u prahu. Prohlađen fil sastavite sa puterom i na kraju umešajte 3 dobro ulupana šlaga.

Voćni preliv - 200 g crvenog voća stavite u šerpicu i dodajte 2 kašike šećera. Kratko prokuvajte a potom u smesu dodajte kašiku razmućenog gustina. Pustite da provri a potom par minuta ostavite da se sjedini. Prvu pečenu koru stavite u tepsiju, preko kore prelijte fil pa na fil izlijte voće. Preko voća stavite drugu koru koju ste prethodno isekli na kocke. Preko pospite smeđim šećerom u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.