POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolač s Ybarra ekstra devičanskim maslinovim uljem

Kolač s Ybarra ekstra devičanskim maslinovim uljem

Lekoviti sastojci maslinovog ulja su skoro svima poznati. Upotrebite ga i prilikom pripremanja zdravih poslastica a mi vam donosimo recept za jedan takav kolač.  

Sastojci:

2 dcl Ybarra ekstra devičanskog maslinova ulja

4 jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

200 g kukuruznog brašna

200 g glatkog brašna

2 dcl jogurta

200 g mlevenih oraha (mogu i bademi ili lješnjaci)

1 narendana jabuka

1 narendana kruška

1 prašak za pecivo

2 kesice vanilin šećera

korica limuna i narandže

malo krupnije mlevenih oraha za posipanje

100 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Žumanca penasto umutite sa smeđim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte postepeno jogurt, ekstra devičansko maslinovo ulje, mlevene orahe, jogurt, rendanu krušku i jabuku, koricu limuna i narandže, kukuruzno i obično brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano, drvenom kašikom umešajte u smesu penasto umućena belanca.

Pleh za pečenje premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem pa pospite krupnije mlevenim orasima. Ulijte smesu, pospite sa još malo oraha  i pecite 40 minuta na 180 C. Pečeni kolač prelijte rastopljenom čokoladom u koju ste dodali jednu kašičicu ekstra devičanskog maslinovog ulja.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.