POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Dijetalni čokoladni keks

Dijetalni čokoladni keks

Nakon praznika ne morate u potpunosti da se odreknete slatkiša, dovoljno je samo da im nađete zdraviju varijantu. Jedino za šta ćete ostati uskraćeni je višak kalorija.

 

Sastojci:

50 g Azucar Demero smeđeg šećera

100 g Schogetten tamne čokolade

30 g kakaa

130 g putera

2 jaja

150 g integralnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

badem za dekoraciju

Priprema:

U maslac otopljen na sobnoj temperaturi umiksajte smeđi šećer. Potom dodajte redom jaje, inegralno brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i kakao.

Dodajte komadiće crne čokolade i sve zajedno ručno promešajte. U slučaju da vam je smesa previše tvrda, slobodno dodajte malo mleka. Od smese rukama oblikujte loptice, koje malo spljoštite da poprime oblik keksa.

Poslažite ih na pleh obložen papirom za pečenje tako da se ne dodiruju. Pecite ih u rerni 20-ak minuta na 150°C, a ako želite možete ih pre pečenja ukrasiti komadićima badema ili oraha. Gotovi keksići moraju biti malo mekši iznutra, a spolja hrskavi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.