POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ćurosi sa čokoladom

Ćurosi sa čokoladom

Ćurosi su španski slatki uštipci, kojima ceo svet ne odoleva.

Sastojci:

Za čokoladni preliv:

100 g Schogetten tamne čokolade

1 dl mleka

1 dl slatka pavlake

50 g Azucar Demero smeđi šećer

2 žumanca

1 kesica vanillin šećera

Za testo:

200 ml vode

00 g maslaca

Prstohvat soli

100 g brašna

 4 jaja

Priprema:

Za testo - Stavite vodu i maslac sa malo soli da provri, dodajte brašno i mešajte na ringli 1-2 minuta dok se testo ne izjednači i brašno ne skuva. Prespite testo u hladnu posudu, kratko sačekajte da te testo blago ohladi pa umešajte jedno po jedno jaje. Jaje će se na početku teško sjediniti, ali mešajte dok ne dobijete homogeno, glatko testo. Naspite testo u kesu za kolače sa zvezdastim nastavkom.

Za pečenje ćurosa zagrejte dosta ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa ispuštajte zvezdaste trake testa u vruće ulje i pecite ih do zlatno braon boje. Gotove ćurose izvadite na papirni ubrus da se ocede, a zatim ih brzo uvaljajte u šećer u prahu.

Čokolada za ćurose - Stavite mleko, slatku pavlaku i vanilin šećer da se zagreje. U zagrejanu smesu dodajte umućena žumanca sa šećerom i uz neprestano mešanje skuvajte krem. U vruć krem od žumanaca dodajte izlomljenu tamnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne rastopi, a krem ne izjednači. Toplu čokoladu naspite u čašu i umačite gotove ćurose.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.