POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Crno - beli kolač

Crno - beli kolač

Fantastičan kolač koji će vas učiniti zvezdom bilo kog slavlja.

Sastojci:

Za kore:

4 komada jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 kašike tople vode

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kakaa

Za fil:

1 l svežeg mleka

puding 2 kesice, čokolada i vanila

100 g Schogetten tamne čokolade

100 g Schogetten bele čokolade

2 kesice želatina

Priprema:

Umutite jaja sa smeđim šećerom, tako da dobijete penastu smesu. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, vodu, prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu podelite u dve činije, pa u jednu dodajte kakao. Dobro promešajte i obe činije isipajte u dve posude za pečenje (24 - 26 cm), koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se hlade.

Fil ćete napraviti tako što zagrejete 400 ml mleka zajedno sa šećerom. U posebnoj činiji rastvorite puding od vanile sa 100 ml mleka, dodajte vrućem mleku i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi.

Na kraju dodajte želatin, koji ste prethodno nakvašen u malo hladne vode. Dobro promešajte, kako bi se sve dobro sjedinilo. U odgovarajuću posudu isipajte dobijeni fil i ostavite nekih 10 minuta da se ohladi i stegne.

Braon fil pripremite na isti način kao prvi, pa ga prelijte preko korice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, kolač odložite u frižider da se hladi nekoliko sati. Izvadite ga iz posude, okrenite naopako i stavite na odgovarajući plato ili posudu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.