POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni tart bez pečenja

Čokoladni tart bez pečenja

Nepečena podloga od keksa, čokoladni ganaš i voće odozgo je sve što vam je potrebno za ove letnje dane.

Sastojci:

Za podlogu:

250 g mlevenog keksa

100 g otopljenog putera

25 g kakaa

2 kašike meda

1 kašika ruma

3 kašike mleka

Za čokoladni ganaš:

200 ml neutralne pavlake

100 g Schogetten tamne čokolade

200 g Schogetten mlečne čokolade

voće za dekoraciju

Priprema:

Podloga

Najpre otopite puter pa ostavite da se malo prohladi. Za to vreme sameljite keks. Dodajte kakao, otopljen puter, med i rum pa sve dobro sjedinite u blenderu. Na kraju dodajte mleko i sve dobro izmešajte tako da dobijete mrvičastu smesu.

Uzmite kalup za tart prečnika 23 cm, i dobro utapkajte smesu prstima, po dnu i sa strane. Ostavite podlogu u frižider dok pripremate ganaš.

Za pripremu ganaša u odgovarajuću šerpu ulijte pavlaku za kuvanje i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Skinite sa vatre pre nego što proključa i ubacite obe vrste čokolade. Izmešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne gobijete glatku smesu. Neka se prohladi oko 5 minuta pre nego što izlijete na podlogu.

Izvadite podlogu iz frižidera i izlijte ganacš preko. Poravnajte i vratite u frižider na hlađenje preko noći. Sutradan dekorišite voćem po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.