POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni brauni sa tikvicama

Čokoladni brauni sa tikvicama

Predstavljamo vam neobičan recept za čokoladne braunise sa tikvicama! Ulepšajte sebi dan!

Sastojci:

1/2 šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

400 g, narendanih oljušćenih svežih tikvica

100 grama mlevenih oraha ili lešnika

400 g brašna

100 g kakaa

1/2 kašičice soda bikarbone

1 kašičica soli

2 kesice vanilin šećera

Za čokoladnu glazuru:

100 g Schogetten tamne čokolade

100 ml pavlake za kuvanje

Sastojci:

Pomešajte ekstra devičansko ulje, smeđi šećer i vanilu u velikoj posudi i dobro umutite sve zajedno. Potom u posebnoj činiji izmešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so.

Sve pomešajte sa prethodno umućenim smeđim šećerom i ekstra devičanskim maslinovim uljem. Dodajte u smesu narendane tikvice i lešnike ili orahe i ostavite da odstoji sve zajedno desetak minuta.

Podmažite posudu za pečenje i lepo razvijte masu po plehu. Pecite na temperaturi od 200 stepeni pola sata.

Umućenu pavlaku za kuvanje sipajte u posudu i stavite da se zagreje. Kada počne da ključa, sklonite je sa vatre i dodajte u nju komade čokolade kako bi se istopila. Zatim takvu glazuru prelijte preko pečenih braunisa i ostavite da se ohladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.