cokolade.rs

Čokoladne trufle

Čokoladne trufle

Oni koji vole neobične ukuse, kombinuju čokoladu s raznim sastojcima, uživaće u ovoj poslastici.

Sastojci:

125 g slatke pavlake

350 g Schogetten mlečne čokolade

75 g putera

3 kašike likera od pomorandže

2 kašičice cimeta

Za dekoraciju:

seckani pistaći, bademi ili lešnici

kakao

šećer u prahu

Priprema:

Čokoladu sitno iseckajte. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi i dodajte puter. Polako istopite čokoladu u toplom kremu od pavlake. Začinite s malo cimeta i likerom od pomorandže i dobro izmešajte masu.

Ostavite mešavinu za trufle da se polako hladi oko dva sata, a poslednjih sat vremena u frižideru. Uzmite malu količinu mešavine pomoću dve kašike.

Ruke treba da vam budu što je hladnije moguće, a najlakše ćete ih ohladiti ako u posudu stavite led i s vremena na vreme ohladite u njemu ruke. Rukama oblikujte loptice. Potom ih ubacite u mešavinu seckanog koštunjavog voća po izboru, kakaa i šećera u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.