POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna bomba

Čokoladna bomba

Čokoladne torte uvek su odlična opcija, bez obzira na povod.

Sastojci:

Kore:

10 jaja

10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike kakaa

6 kašika mekog brašna

200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Krem:

1 l mleka

120 g pudinga sa ukusom čokolade

5 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 

150 g Schogetten tamne čokolade

250 g putera

400 g nutele

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni. Umutite penasto pet belanaca pa dodajte pet kašika smeđeg šećera i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim dodajte žumanca i 100 ml ekstra devićanskog ulja uz stalno mućenje. Na kraju dodajte kakao i brašno pa sve sjedinite. Obložite pleh prečnika 26 cm pa istresite smesu i pecite oko 20 minuta. Ponovite postupak još jednom, a ohlađene kore presecite vodoravno, da se dobiju četiri.

Prašak za puding pomešajte sa malo hladnog mleka pa razmutite. Ostatak mleka sipajte u dublju šerpu, dodajte smeđi šećer i stavite na srednju vatru. Sačekajte da prokuva pa dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Pudingu odmah dodajte komade čokolade, mešajte dok se ne otopi i sjedinite pa prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite omekšali puter i dodajte ga ohlađenom pudingu koji ste prethodno malo mikserom izmutili, pa sve umutite zajedno. Na kraju dodajte nutelu i sve sjedinite. Na tacnu stavite koru pa četvrtinu fila, drugu koru, fil, treću koru, fil pa poklopite četvrtom korom. U ostatak fila dodajte 40 grama šlag krema od čokolade i sve izmutite da bi se dobio vazdušasti fil za dekoraciju torte.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.