POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Božićni aromatični keksići

Božićni aromatični keksići

Nema lepšeg osećaja nego kada u prazničnim danima uživate u toplini svoga doma i grickate omiljene kolačiće koji mirišu kao da su upravo izašli iz novogodišnje bajke.

Sastojci:

Za testo:

100 g putera

300 g brašna

1 jaje

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 vanilin šećer

1 kesica praška za pecivo

4 kašičice meda

1 kašičica cimeta

2 kašičice mlevenog đumbira

5 zdrobljenih klinčića

4 kašike kakaa

Za dekoraciju:

2 belanca

350 g šećera u prahu

1 kašika limunovog soka

boje za kolače

 

Priprema:

Sve sastojke za testo redom stavlljajte u posudu i mesite rukom dok se sve lepo ne poveže i dobije glatko testo. Dobijeno testo prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom do sat vremena. Nakon toga testo razvijte oklagijom i vadite keksiće kalupima raznih oblika.

Keksiće stavljate na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 160-180 stepeni oko 10-15 minuta. Pečene keksiće izvadite i odmah sa papirom sklonite na rešetku da se hlade.

Za dekoraciju umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte šećer i limunov sok. Mutite sve dok ne dobijete glatku masu. Sipajte smesu u poslastičarsku vreću i dekorišite skroz ohlađene keksiće. Ostavite ih najmanje jedan dan da se osuše na sobnoj temperaturi. U smesu možete dodati boje kako biste dobili šarene keksiće.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.