cokolade.rs

„Jesenji užitak“

„Jesenji užitak“

Uživajte u miholjskom letu!

Sastojci:

za testo:

250 g Azucar Demero smeđeg šećera

50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

100 g brašna

2 kašike gustina

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kakaoa

3 kašike vode

6 žumanca

sneg od 6 belanaca

50 ml skuvane crne kafe

za krem:

2 kašike brašna

2 dl mleka

4 žumanceta

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 

1 kesica vanilin šećera

250 g maslaca

za čokoladnu glazuru:

150 g Schogetten tamne čokolade 

30 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

Priprema:

Penasto umutite žumanca sa smeđim šećerom i vodom, postepeno dodavajući ekstra devičansko maslinovo ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Masu izlijte u pleh dimenzija 30x20cm obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200C.

Nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 180C i pecite još 10 minuta. Ispečenu koru izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi pa je presecite na dva dela kuhinjskim koncem. Jednu polovinu vratite u pleh gde se kora pekla i prelijte sa polovinom kuvane crne kafe.

Za krem penasto umutite žumanca sa smeđim šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlekom pa kuvajte na pari stalno mešajući dok ne postane gusto. Maslac posebno penasto umutite mikserom pa sjedinite sa ohlađenim kremom. Prvu koru premažite filom i preko stavite drugu polovinu kore i prelijte ostatkom kuvane kafe. Tamnu čokoladu i ekstra devičansko maslinovo ulje rastopite na pari i prelijte preko kore. Ostavite da se stegne pre sečenja.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.