cokolade.rs

Jabuke u čokoladi sa karamel prelivom

Jabuke u čokoladi sa karamel prelivom

Proverite zašto smo baš ovaj recept izdvojili za vas. Pravi evergreen!

Sastojci:

2 velike sveže jabuke Ajdare

200 g Schogetten tamne čokolade

100 g putera

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

50 g iseckanih oraha

125 ml slatke pavlake

drveni štapići (za ražnjiće)

Priprema:

Karamel preliv:

Na blagoj vatri istopite 50 g putera, pa dodajte smeđi šećer i pržite dok se sav šećer ne istopi. Zatim sklonite sa vatre i dodajte, uz neprestano mešanje, slatku pavlaku. Vratite smesu na šporet i na slaboj vatri još malo dokuvajte. Ostavite da se ohladi.

Jabuke i čokolada:

Operite i isecite jabuke po širini na okrugle kriške širine oko 7-8 mm i nabodite na drvene štapiće. Za to vreme istopite tamnu čokoladu i 50 g putera, pa dobro promešajte.

Umočite kriške od jabuka u topljenu čokoladu i poslažite na podlogu sa papirnom folijom. Preko kriški prošarajte karamel preliv a odozgo nalepite sitno seckane orahe. Ostavite da se ohladi, pa služite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.