POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torte

  • Torta čokoladna trilogija (ne peče se)

    Torta čokoladna trilogija (ne peče se)

    25.04.2016.

      Kada niste sigurni za koji ukus čokolade da se odlučite, napravite tortu sa tri vrste čokolade i to bez pečenja! Evo i kako:   Sastojci: 20 dkg Schogetten mlečne čokolade 20 dkg Schogetten tamne čokolade  20 dkg Schogetten bele čokolade 25 dkg keksa  15 dkg maslaca 50 dkg Mascarponea 500 ml slatke pavlake   Priprema:   Za podlogu usitnite keks i...

    Opširnije
  • Slasni raj: Meringue torta

    Slasni raj: Meringue torta

    18.04.2016.

    Dovoljno je da pogledate fotografiju i da vam “pođe voda na usta”. Evo kako da napravite ovu slasnu deliciju: Potrebno je: 150 g kristal šećera 6 belanaca 175 g šećera u prahu 1 kašika sirćeta  6 dl slatke pavlake 160 g Schogetten tamne čokolade +50 gr   Priprema: Umutite belanca u čvrst sneg. Pomešajte kristal i šećer u prahu i...

    Opširnije
  • Jednostavna čokoladna tortica sa kafom

    Jednostavna čokoladna tortica sa kafom

    28.03.2016.

    Odličan recept kada poželite nešto slatko uz kafu, a budžet vam je tanak, jer je kraj meseca. Jeftino, jednostavno i veoma ukusno! Sastojci: Za kore 6 čaša jogurta 6 čaša brašna 4 čaše šećera 2 čaše ulja 10 dkg kakaa 2 praška za pecivo 4 kom vanil šećera 2 banane korica od dve narandže Za glazuru 200 gr Schogetten...

    Opširnije
  • Najkremastija čokoladna torta

    Najkremastija čokoladna torta

    21.03.2016.

    Verovatno da nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, ali ova dodatno kremom bogata torta, otopiće i najtvrđa srca...  Za krem vam je potrebno: •    12 kašika mlevenih, pečenih lešnika •    200 gr Schogetten crne čokolade •    200ml slatke pavlake •    12 žumanaca •  ...

    Opširnije
  • Opera torta

    Opera torta

    11.03.2016.

    Torta simboličnog naziva Opera, vodi poreklo iz Francuske, 60-ih godina XX veka. Ova savršeno ukusna poslastica, s neodoljivim mirisom kafe, neizostavni deo ponude je svake operske kuće. Za ovaj recept potrebno Vam je: za biskvit kore Azucar Demesmeđi šećer 2x125g mleveni bademi 2x125g brašno 2x30g žumanca 2x4komada šećer 2x20g puter 2x1kašika belanca...

    Opširnije
  • Maskarpone čokoladna kraljica

    Maskarpone čokoladna kraljica

    22.02.2016.

    Njen izgled vas mami, a ukus obećava slatku simfoniju… Obradujte svoje najdraže ovom kremastom lepoticom: Za biskvit vam je potrebno: •   500g. Schogetten tamne čokolade  •   125g. putera •   9 jaja •  150g šećera u prahu  •   3 kašičice Brendija •   1...

    Opširnije
  • Čokoladna biskvit torta

    Čokoladna biskvit torta

    18.02.2016.

      Nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, a ova sočna i mekana lepotica će vas ostaviti bez teksta!   BISKVIT: 50 g Schogetten tamne čokolade 25 grama Schogetten mlečne čokolade 150 ml mleka 75 ml slatke pavlake 175 g maslaca 250 g brašna 200 g šećera 12 g praška za pecivo 3 jaja prstohvat soli KREMA 100 g Schogetten tamne čokolade 25 g Schogetten mlečne...

    Opširnije
  • Grobower torta sa mandarinama

    Grobower torta sa mandarinama

    15.01.2016.

    Alexander Haebe, glavni poslastičar Mandarin Oriental Hotela u Vašingtonu je autor ovog vrsnog recepta. Sveže nemačke Grabower šampite daju torti jedinstvenu teksturu i ukus, a mandarine i pomorandže uravnoteženu slatkoću. Potrebno vam je za biskvit: 25 g brašna 30 g kukuruznog skroba 20 g Schogetten tamne čokolade, usitnjene 100 g nemačkog marcipana 1/2 semena...

    Opširnije
  • Božićna torta sa suvim voćem

    Božićna torta sa suvim voćem

    30.12.2015.

    Potrebno je: 300 g suvog voća (brusnice, kajsije i šljive) 350 ml hladnog čaja,dve kesice 150 g Azucar Demero smeđeg šećera izrendana korica i sok od narandže izrendana korica i sok od limuna 1 jaje, blago izmućkano 250 g brašna 1 kašičica praška za pecivo prstohvat soli   Priprema:    Iseckati suvo voće, staviti u posudu, pa preliti sa...

    Opširnije
  • Novogodišnja čokoladna torta

    Novogodišnja čokoladna torta

    30.12.2015.

    Veoma jednostavna i slasna, ova torta će vam pružiti sasvim novu dimenziju ukusa...Zašto je ne biste isprobali? Potrebno je: •    100gr Schogetten tamne čokolade •    100g putera, •    250g Azucar Demero smeđeg šećera •    100g brašna, •    1 prašak za pecivo,...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.