POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Teleći medaljoni u tamnom sosu

Teleći medaljoni u tamnom sosu

Slatko-ljuta kombinacija tamne čokolade i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje.

Za ovaj recept potrebno Vam je:

teleći medaljoni 9 komada

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike

Schogetten tamna čokolada 30g

Šargarepa 3 komada

crni luk 1 glavica

celer 1koren

beli luk 2 čena

crno vino 2d

lgoveđi bujon 2 dl

ljuta paprika 1 kašičica

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U tiganju sa nelepljivom podlogom na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju ispržite medaljone sa obe strane, potom ih posolite i pobiberite. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih sa strane da se ohlade.

U ulju u kojem se pržilo meso izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i celer isečene na sitne kockice i ljutu papriku. Sve dobro promešajte i pržite na umerenoj temperaturi oko deset minuta.

Kad povrće omekša, vratite meso u tiganj, sipajte crno vino i goveđi bujon, promešajte i poklopite, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko 20 minuta.

Meso i nadev sipajte u tanjir i prekrijte folijom, da odstoji dva-tri sata kako bi meso omekšalo i bilo ukusnije. Sklonite foliju, istopite Schogetten tamnu čokoladu i prelijte preko mesa. Servirajte odmah uz kuvano povrće, ili pire krompir.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.