cokolade.rs

Svinjska rebra sa kakaom i smeđim šećerom

Svinjska rebra sa kakaom i smeđim šećerom

Potrebno je:

  • 1/3 šoljice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1/2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
  • 3 kašike Ancho čilija u prahu
  • 2 kašike soli
  • 3 kašike belog luka u granulama
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice sušenog đumbira
  • 2 kašičice cimeta
  • 1,5 kg mladih svinjskih rebara sa leđa

 

Priprema:

Pomešajte kakao, šećer i začine zajedno u činiju. Utrljajte smešu dobro u svinjska rebra i zamotajte u prozirnu foliju; ostaviti u frižideru preko noći. Oko 2 sata pre nego što nameravate poslužiti rebra, izvadite ih iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi. Zagrejte rernu na 375 °. Stavite rebra u plitku posudu za pečenje; pecite ih dok ne omekšaju, oko 40 minuta. Zatim zagrejati rernu na 250 stepeni i staviti rebra na žičanu podlogu. za pečenje. Prvo peći zakrivljenom stranom nagore, a potom samo jednom okrenuti i peći drugu stranu, dok ne porumeni. Iseckajte rebra i poslužite. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.