cokolade.rs

Arapski Baba Ganuš sa belom čokoladom

Arapski Baba Ganuš sa belom čokoladom

Bela čokolada daje glatkoću i upotpunjuje ukus patlidžana u ovom tradicionalnom arapskom jelu. Dobićete jedinstveno ukusan obrok kome ne možete odoleti.

Sastojci:

•    8 čena belog luka, neoljuštenih
•    4 srednja patlidžana, narezana na pola po dužini
•    1/3 šoljice svežeg soka od limuna
•    2/3 šoljice tahini (pasta od susama)
•    118ml Schogetten bele čokolade, rastopljene i prohlađene
•    2 kašike sitno iseckanog peršuna
•    1 i po kašičica mlevenog kima
•    1 i po kašičica mlevene paprike
•    So i mleveni crni biber po ukusu
•    Seme nara za ukrašavanje
•    Tortilja ili tost


Priprema:


Rernu zagrejte na najveću temperaturu. Na pleh obložen folijom položite beli luk i plavi patlidžan, koji je korom okrenut na gore. Pecite dok povrće ne omekša i porumeni, oko 20ak minuta za beli luk i oko 40ak minuta za plavi patlidžan. Možete pripremati u istom plehu, pa na pola pečenja izvaditi beli luk ili peći u dva odvojena pleha.  Termički obrađen beli luk ostavite da se prohladi i oljuštite.  Kada patlidžan bude gotov, očistite ga od semenki i odvojte mesnati deo od kore. Beli luk i mesnati deo plavog patlidžana zajedno ubacite u blender, dodajte sok od limuna, tahini, belu čokoladu, pola veze peršuna, kumin, papriku, so i biber i miksajte dok ne postane glatka masa, slična namazu. Baba ganuš potom prebacite u posudu za serviranje i dekorišite preostalom polovinom peršuna i semankama nara.  Služiti uz tortilju ili prepečen tost. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.