POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Slatko testo punjeno grizom

Slatko testo punjeno grizom

Pravi raj za nepca. Svaki zalogaj je hrskav, a nije ga teško napraviti.

 

Sastojci:

300 g običnog brašna

50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

150 g vode

prstohvat soli

Za nadev:

600 ml vode

100 g finog griza

150 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

2 g mastike (ukoliko uspete da pronađete u zrnu)

1/4 kašičice ružine vodice

Potrebno je još i:

70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

šećer u prahu

Priprema:

U blenderu ustitnite smeđi šećer i mastiku. Potom u šerpu sipajte vodu, pa dodajte smeđi šećer sa mastikom i ružinu vodici. Kada provri, dodajte griz. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Prebacite griz u posudu i poravnajte. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Pomešajte vodu, ekstra devičansko maslinovo ulje i so, pa dodajte brašno. Umesite testo, a u posudu sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje (70 ml). Odvajajte loptice testa i nauljite ih. Prstima razvucite, a potom i oklagijom i isecite ivice da dobijete pravilan kvadrat. Nuljite još malo svako parče testa. Punjenje od griza isecite na parčiće, pa stavljajte po jedno parče na testo i preklopite sa svih strana.

Pržite u dobro zagrejanom ulju. Pospite šećerom u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.