POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Posni keksići

Posni keksići

Ovaj recept smo pozajmili od grčkih domaćica. Ako ste ljubitelj cimeta, onda će ovi keksići sigurno biti i vaš izbor.

Sastojci:

50 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

150 g belog brašna

100 g kukurznog brašna

100 ml vode

1/2 kašičica soli

1 prašak za pecivo

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

1 kašika cimeta

Priprema:

Umesite testo od belog i kukurznog brašna, vode, ekstra devičanskog maslinovog ulja, soli i praška za pecivo. Testo ne treba da bude ni tvrdo, ni previše meko, već lako za oblikovanje.

U tanjir sipajte smeđi šećer i cimet. Od testa pravite loptice iste veličine koje potom oblikujete u figure po želji, (najčešće su to pletenice). Potom svaku pletenicu sa svih strana uvaljate u masu od sećera i cimeta, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Odlično su društvo za kafu ili čaj.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.