cokolade.rs

Kesten rolat

Kesten rolat

Boje jeseni – žuto, narandžasto, zlatno i naravno čokoladno...

Sastojci:

200 g kesten pirea

100 g Schogetten tamne čokolade

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 dl vode

300 g mlevenog keksa

1 maslac

Priprema:

U 100 g smeđeg šećera sipajte 1 dl vode, pustite da provri i sklonite sa ringle. Smesi dodajte mleveni keks i maslac, dobro izmešajte, pa podelite na dva dela.

U prvi deo stavite rastopljenu tamnu čokoladu, a u drugi kesten. Razvijte svetli deo u pravougaonik na foliji, pa preko njega tamni deo, ali ne celom širinom.

Uvijte u rolat, pa potom ostavite u frižider da se stegne. Po želji ukrasite rastopljenom tamnom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.