cokolade.rs

Jesenji kuglof

Jesenji kuglof

Zlatno godišnje doba traži i zlatne kolače.

Sastojci:

3 jajeta

100 g Azucar Demero smeđeg šećera 

100 g Schogetten tamne čokolade 

200 ml mleka

300 g brašna

1 kesica praška za pecivo

150 g putera

100 g žele bombona

50 g suve brusnice

50 g suvog groždja

100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

50 ml mineralne vode

malo ruma

 

Priprema:

Potopite brusnice i suvo grožđe u rum ili u vreloj vodi, a žele bombone iseckajte. Izmutite jaja sa smeđim šećerom. Potom dodajte omekšali puter, 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte na kraju mleko i mineralnu vodu.

Brusnice i suvo grožđe ocedite od vode ili ruma i uvaljajte ih u brašno. Dodajte u testo brusnice, suvo grožđe i žele bombone i izmešajte.

Sipajte smesu u kalup za kuglof i stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Gotov kuglof izvaditi iz kalupa. Čokoladu istopite sa ekstra devičanskim maslinovim uljem uljem. Prelijte gotov kuglof i ostavite na hladnom mestu da se dobro ohladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.