POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna panna cota

Čokoladna panna cota

Panna cotta je jedan od najpopularnijih slatkiša. Nema pečenja, sprema se lako, a originalni recept se menja u bezbroj varijanti.

Sastojci:

370 ml slatke pavlake

370 ml mleka

120 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite ga OVDE)

2 kašike ekstrakta vanile

1 kesica želatina

Čokoladni sos:

50 ml slatke pavlake

50 ml mleka

50 g Schogetten tamne čokolade (poručite je OVDE)

Priprema:

Mleko, slatku pavlaku i ekstrakt vanile zaagrejte do ključanja. Dodajte smeđi šećer i kuvajte uz mešanje dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i ostavite pet minuta. Želatin prelijte sa 2 kašike vrele vode i mešajte dok se ne rastopi. Zatim ga umešajte u vruće prokuvano mleko sa slatkom pavlakom. Dobro izmešajte pa ulijte u kalupe ili čaše.

Da bi se panna cota potpuno stegla potrebno je minimun četiri sata. Kalup premažite sa malo ulja kako bi panna kota još lakše izašla.

Sos napravite tako što ćete slatku pavlaku i mleko staviti da provre. Sklonite sa vatre i dodajte tamnu čokoladu. Ostavite da odstoji pet minuta a zatim izmešajte žicom da se sjedini. Ohadite sos a zatim poslužite panna cotu prelivnu čokoladnim sosom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.