POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Cappuccino čokoladna torta

Cappuccino čokoladna torta

Kafa nas budi, a čokolada daje osećaj sreće. Onda možete da pretposavite kakav osećaj pruža ova torta.

Sastojci:

Biskvit:

200 g Schogetten tamne čokolade

180 g maslaca

130 g Azucar Demero smeđeg šećera

130 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

60 g cappuccina (tri instant kesice)

Priprema:

Čokoladu i maslac stavite u posudu pa ih otopite na laganoj vatri. U posebnoj posudi miksajte jaja zajedno sa smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Brašno, prašak za pecivo i cappuccino prah postepeno dodajte izmiksanim jajima. Na kraju ručno umešajte i otopljenu tamnu čokoladu s maslacem.

Biskvit pecite na 180 stepeni 35 minuta. Ohlađen biskvit presecite kako biste dobili dva biskvita. Donji deo biskvita vratite u pleh pa na njega stavite prvi krem.

Prvi krem :

200 ml slatke pavlake

40 g cappuccina (dve instant kesice)

200 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Slatku pavlaku zajedno sa cappuccinom zagrejte do vrenja. U posebnu posudu stavite tamnu čokoladu pa je prelijte vrelom pavlakom. Mešajte kako bi se čokolada otopila. Dobijen krem odmah prelijte preko prvog biskvita i tortu stavite u frižider. Dok se krem počne stvrdnjavati na njega stavite drugi biskvit, pa tortu ponovno vratite u frižider.

Nakon što se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i na nju staviti drugi krem.

Drugi krem:

 

300 ml slatke pavlake

300 g Schogetten tamne čokolade

70 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu

500 g maskarponea

Priprema:

Slatku pavlaku zagejte do vrenja pa je prelijte preko tamne čokolade koju ste stavili u posebnu posudu. Mešajte kako bi se čokolada u potpunosti otopila. Dobijen krem stavite u frižider da se ohladi (minimalno pet sati).

Nakon što se krem ohladio u posebnoj posudi izmiksajte maskarpone sa smeđim šećerom, te ga spojite s kremom od čokolade. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Krem nanesite na tortu pomoću vrećice, pa je vratite u frižider.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.