Osmomartovska čokoladna srce torta
Čokoladno srce da zauvek osvojite njeno srce… Draga gospodo, ne treba vam puno truda, a ishod će biti više nego dovoljan dokaz vaše ljubavi.
Sastojci:
250 g putera
250 g šećera u prahu
5 jaja
1 vanilin šećer
100 g kakao praha
200 g Schogetten tamne čokolade
100 ml mleka
250 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g višanja
Sastojci za čokoladni ganaž:
175 g Schogetten tamne čokolade
50 g putera
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Mutite puter sa prah šećerom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, a onda i ostale sastojke. odajte malo manje, i dodajte sok iz višanja. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ako nemate modlu u obliku srca, smesu razlijte u dva pleha. Jedan neka bude kvadratnog oblika, a drugi okruglog. Kad je pečen kolač, kvadrat stavite na tacnu dijagonalno, a okrugli deo presecite na pola i stavite na dve suprotne strane kvadrata i tako ćete dobiti oblik srca.
Da biste pripremili ganaž krem, slatku pavlaku ugrejte do ključanja, pa prelijte čokoladom i puterom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim namažite preko biskvita i ukrasite po želji.