Čokoladno čokoladna torta
Verujemo da volite čokoladne torte, ali tek kada probate ovu čokoladno-čokoladnu...
Sastojci:
Kore:
250 g putera
250 g Azucar Demero smeđeg šećera
250 g mleka
300 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
150 g Schogetten mlečne čokolade
2 jaja
2 vanilin sećera
2 kašike kakaa
Fil:
600 g Schogetten bele čokolade
1/2 l slatke pavlake
Priprema:
Rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom, kada počne da se zgušnjava, skinite sa vatre i ohladite. U šerpu iseckajte puter, izlomite mlečnu čokoladu i dodajte smeđi šećer i mleko. Ne dozvolite smesi da provri. Dobro izmešajte dok se ne dobije glatka smesa. Ostavite da se ohladi, a zatim dodajte unapred pomešano brašno i pola kesice praška za pecivo.
Umutite jaja sa vanilin šećerom lagano, pa dodajte u pripremljenu smesu. Jedan deo smese stavite u pleh i pecite na 160 stepeni pola sata, a u drugi dodajte dve kašike kakao pa ispecite po istom postupku.
Prvu koru premažite filom pa stavite drugu. Ostatkom fila premažite celu tortu.