Slatko testo punjeno grizom
Pravi raj za nepca. Svaki zalogaj je hrskav, a nije ga teško napraviti.
Sastojci:
300 g običnog brašna
50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
150 g vode
prstohvat soli
Za nadev:
600 ml vode
100 g finog griza
150 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
2 g mastike (ukoliko uspete da pronađete u zrnu)
1/4 kašičice ružine vodice
Potrebno je još i:
70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
šećer u prahu
Priprema:
U blenderu ustitnite smeđi šećer i mastiku. Potom u šerpu sipajte vodu, pa dodajte smeđi šećer sa mastikom i ružinu vodici. Kada provri, dodajte griz. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Prebacite griz u posudu i poravnajte. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Pomešajte vodu, ekstra devičansko maslinovo ulje i so, pa dodajte brašno. Umesite testo, a u posudu sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje (70 ml). Odvajajte loptice testa i nauljite ih. Prstima razvucite, a potom i oklagijom i isecite ivice da dobijete pravilan kvadrat. Nuljite još malo svako parče testa. Punjenje od griza isecite na parčiće, pa stavljajte po jedno parče na testo i preklopite sa svih strana.
Pržite u dobro zagrejanom ulju. Pospite šećerom u prahu.