„Jesenji užitak“
Uživajte u miholjskom letu!
Sastojci:
za testo:
250 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
100 g brašna
2 kašike gustina
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
3 kašike vode
6 žumanca
sneg od 6 belanaca
50 ml skuvane crne kafe
za krem:
2 kašike brašna
2 dl mleka
4 žumanceta
4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 kesica vanilin šećera
250 g maslaca
za čokoladnu glazuru:
150 g Schogetten tamne čokolade
30 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa smeđim šećerom i vodom, postepeno dodavajući ekstra devičansko maslinovo ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Masu izlijte u pleh dimenzija 30x20cm obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200C.
Nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 180C i pecite još 10 minuta. Ispečenu koru izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi pa je presecite na dva dela kuhinjskim koncem. Jednu polovinu vratite u pleh gde se kora pekla i prelijte sa polovinom kuvane crne kafe.
Za krem penasto umutite žumanca sa smeđim šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlekom pa kuvajte na pari stalno mešajući dok ne postane gusto. Maslac posebno penasto umutite mikserom pa sjedinite sa ohlađenim kremom. Prvu koru premažite filom i preko stavite drugu polovinu kore i prelijte ostatkom kuvane kafe. Tamnu čokoladu i ekstra devičansko maslinovo ulje rastopite na pari i prelijte preko kore. Ostavite da se stegne pre sečenja.