POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Uživajte u jesenjim poslasticama uz smeđi light šećer!

Uživajte u jesenjim poslasticama uz smeđi light šećer!

Prema nekim pokazateljima, osoba tokom života pojede oko dve tone šećera, a ovaj podatak je dovoljan razlog da se zamislimo i okrenemo novu stranicu u životu. 

Preporučujemo vam Azucar Demero smeđi šećer u još zdravijoj, light varijanti.

Ukoliko ste do sada i sami mislili da je smeđi šećer isto što i beli, samo obična varka i uzaludno trošenje para, činjenice su te koje govore da je smeđi šećer, ali samo onaj iz šećerne trske, najzdravija varijanta prirodnog zaslađivača.

Azucar Demero je čisti, nerafinisani smeđi šećer od proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je PRIRODAN. Azucar Demero smeđi šećer od šećerne trske je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Azucar Demero je brend koji se dokazao po kvalitetu i autentičnosti proizvoda.

Ono što smeđi šećer iz šećerne trske u odnosu na ostale šećere izdvaja i što se u ostalima ne može naći, je da ima veću nutritivnu vrednost, sadrži vitamine i minerale, bolju aromu, a samim tim i lepši ukus. Samo prirodni smeđi, nerafinisani šećer, sadrži 17 amino-kiselina, 11 minerala i šest vitamina, uključujući i polifenole, koji poboljšavaju antioksidativna svojstva. Nauka je dokazala da u prirodnom smeđem šećeru postoji skoro pedeset prirodnih jedinjenja kojih u ostalim šećerima nema, bilo da su oni beli ili se predstavljaju kao smeđi. Smeđi šećer iz šećerne trske daleko je zdraviji, bogatiji mikronutrijentima i boljeg je prehrambenog sadržaja, u odnosu na braon šećer iz šećerne repe. A sadrži i manje kalorija.

Glavni „krivac“ zašto smeđem šećeru iz šećerne trske treba dati prednost je melasa koja je sadržana u samoj šećernoj trski, dakle njen je sastavni i prirodni deo. Melasa je slatki tamnosmeđi ili tamnozeleni sirup, prilično guste teksture, koja sadrži oko pedeset odsto šećera, a što je važno i esencijalne aminokiseline, hranljive materije, kalcijum, kalijum, gvožđe, magnezijum i fosfor. Ako je melasa ta koja šećer čini smeđim, pitate se onda, na osnovu čega je braon šećer braon boje.

Dakle, smeđi šećer iz šećerne trske stopostotno je prirodan, narafinisan i zdrav, prirodne svetlo smeđe, ravnomerno raspoređene boje i krupnih kristala, dok smeđi šećer od repe ne u pije melasu ravnomerno, koja mu se dodaje nakon rafinisanja, pa pojedini kristali šećera izgledaju kao delimično obojeni. Tako sami možete uvideti razliku između ova dva proizvoda.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.