POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Schogetten čokolade – zavodljivo putovanje kroz carstvo ukusa

Schogetten čokolade – zavodljivo putovanje kroz carstvo ukusa

Proleće je i vreme je za putovanja! Pakujte kofere, vodimo vas na uzbudljivu i zavodljivu čokoladnu avanturu kroz Nemačku. Kada pomislimo na ovu zemlju, prva asocijacija su nam bogata istorija, tradicija, kultura. Nemci svemu što rade, prilaze s velikom pedantnošću i posvećenošću, a izuzetno im je važan i kult dobre hrane.

U velikom izboru čokolada ponekad je teško odlučiti se za onu najbolju koja će nas očarati svojim ukusom a i izgledom. Kvalitetna čokolada, pored kakao maslaca i mlečnih masti, mora imati i precizno određen procenat ostalih masnoća koje se koriste u proizvodnji. A to vam najpre može obezbediti pravi, daleko prepoznatljiv nemački kvalitet. Vodili su računa o svemu, od samog kakao zrna, preko pripreme, toplotne obrade, dobijanja kakao praha, potom preko mešanja sastojaka, do samog oblikovanja.

Da kvalitetna nemačka čokolada nije samo puko miksovanje sastojaka, već prava nauka i umetnost, dokaz je Schogetten. Ovaj proizvod, na koji su Nemci izuzetno ponosni, ima zanimljivu priču nastanka. Još davne 1857. godine, osnivač kompanije koja danas proizvodi ovu kraljicu slatkiša, Leonard Monheim, po zanimanju apotekar, doneo je recepturu za čokoladu iz Italije i počeo ručno da pravi prve čokoladice u svojoj apoteci. Vremenom je Schogetten od malog farmaceutskog proizvoda, uz korišćenje najsavremenijih mašina, stručnjaka i receptura postao ekskluzivan brend.  Najinteresantnija prekretnica za ovu kompaniju je bila 1962. godine, kada je napravljena najsavršenija inovacija u segmentu čokoladnih štanglica – Schogetten čokolade su podeljene u 18 zasebnih kockica najfinije čokolade, štto je čini prepoznatljivom i posebnom u svetu.

Najviši kvalitet, veoma bogata paleta prefinjenih ukusa, atraktivan izgled – upravo je ono što jedna čokolada, koja želi da stekne epitet najbolje, ima. Schogetten je mislio baš na sve – od nežnog ukusa bele čokolade, egzotičnih kombinacija voća i jogurta, nezaobilazne mlečne i impresivnog doživljaja crne čokolade, za sve one sa istančanim ukusom. Svaka od kockica priča neku novu priču, svedok je najlepših druženja i finih emocija, zalogaj koji će ublažiti tugu i pružiti utehu, ili pojačati osmeh koji vam je već na licu. Kako god da se osećate, ona je tu da život učini slađim!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.