POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Dolce vita tamna čokolada sa celim lešnikom – bez odricanja od omiljene poslastice

Dolce vita tamna čokolada sa celim lešnikom – bez odricanja od omiljene poslastice

Da li znate dovoljno činjenica o tamnoj čokoladi? One koji vole ovu kraljicu među slatkišima, a koji se ipak ustručavaju da je konzumiraju iz zdravstvenih razloga, obradovaće vest da je tamna čokolada i te kako zdrava! Ova poslastica je među najzdravijim, a kad je kvalitet u pitanju, bez konkurencije je i Dolce vita tamna čokolada sa celim lešnikom 100g.

 

Tamna čokolada sadrži flavanol, koji sprečava upalu i može da umanji zapaljenje tkiva. Ona sadrži 70 posto kakaa, a poznato je da kakao takođe sadrži zdrave materije, kao i veliku količinu gvožđa, što je odlično za krvnu sliku. Ako držite dijetu, a ne možete da se odreknete slatkiša, Dolce vita je pravi izbor, posebno ako volite lešnike. Tamna čokolada preventivno deluje na bolesti srca i dijabetes, kao i na depresiju. Složićete se, najbolji lek za stres je upravo ovaj zdrav slatkiš. Takođe utiče i na pamćenje, pa je poželjno imati je dok se spremate za neki važan ispit. Neodoljivi lešnici koji hrskaju u ustima, osvojiće svakog sladokusca pa čak i one koji su probirljivi. Nije ova poslastica bez razloga nazvana „superhrana“.

 

Neke studije su dokazale da tamna čokolada povećava protok krvi u ključne delove mozga, pa odatle povećavanje pažnje i sećanja. Mlečne čokolade su prepune štetnih masti, holesterola, šećera i zasićenih masnih kiselina koje štetno utiču na organizam, pa je tamna čokolada odlična i pametna zamena, tako da se ne morate odreći slatkiša u zamenu za zdravlje. Naravno, u svemu treba biti umeren, ali Dolce vita tamna čokolada je savršena za deljenje sa voljenom osobom, pa ako želite da je obradujete, ona je jedini pravi i nepogrešiv izbor.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.