cokolade.rs

13 razloga zašto da koristite (pravi) smeđi šećer za negu kože

13 razloga zašto da koristite (pravi) smeđi šećer za negu kože

Odmori su polako iza nas, i pravo je vreme da se posvetite nezi tela koje je, tokom vrelih letnjih dana, bilo preterano izloženo sunčevim zracima. Prvo što treba da uradite je kompletan piling tela, ali pre nego što otrčite u kozmetički salon, proverite da li u kuhinji imate smeđi šećer. Smeđi šećer kao prirodni piling ima mnoge prednosti u odnosu na tretmane koje plaćate u salonima sa kozmetikom upitnog kvaliteta. Naravno, vodite računa prilikom kupovine i odaberite pravi smeđi šećer od šećerne trske, a ne obojene varijante belog šećera. Ovih 13 razloga samo su neki od brojnih zašto je smeđi šećer je fantastičan izbor za negu tela:

•    Smeđi šećer je ovlaživač, što znači da ima mogućnost da izvlači vlagu iz okoline, i integriše je u vašu kožu! To znači da će vam pomoći da zadržite vlažnost kože koja vam je preko potrebna, pogotovo nakon izlaganja suncu.

•    Smeđi šećer je prirodni izvor glikolne kiseline, alfa hidroksi kiseline (AHA), koji prodire u kožu i razbija "lepila" u ćelijama kože, potiče regeneraciju ćelija i dovodi do svežijeg, mlađeg izgleda kože. Glikolna kiselina se obično koristi za lečenje suncem oštećene i kože.

•    Komadići koji se nalaze u kozmetičkim pilinzima su ponekad opasni za vašu kožu, jer veličina zrna može uzrokovati mikroskopske poderotine na koži. Smeđi šećer ima sitnije čestice, pa je nežniji i sigurniji. Smeđi šećer se tako može koristiti i kao piling za lice ili za osetljivu kožu, jer je mekši. Međutim, ipak je dovoljno jak da ukloni mrtve ćelije kože i napravi mesta za zdraviju, sjajnu kožu.

•    Skupi tretmani i kozmetika uglavnom imaju veći uticaj na vaš novčanik, nego na telo. Piling od smeđeg šećera je više nego jeftin, a efekat je jednako dobar. Pakovanje smeđeg šećera je vrlo pristupačno i može trajati nekoliko sedmica. Ne samo da će zadržati novčanik punim, već će ispuniti vaše kupatilo ugodnim mirisom…

•    Smeđi šećer takođe ima anti-bakterijska svojstva. Takođe, hidrira kožu i štiti je od štetnih toksina.

•    Piling sa smeđim šećerom može pomoći u poboljšanju ožiljaka, jer pomaže obnavljanju ćelija.

•    Smeđi šećer je odličan u sprečavanju akni. Akne se najčešće pojavljuju zbog začepljenih pora koje se zaraze bakterijama. Piling tih područja može pomoći u održavanju pora čistim i time smanjenju pojave akni.

•    Smeđi šećer se takođe lako otapa u vodi što ga čini lakim za ispranje, te stoga ne ostavlja talog. Ostatak bi moglo dovesti do začepljenja pora što može dovesti do akni.

•    Smeđi šećer miriše super! Koristeći ga imaćete i svojevrsnu aroma terapiju.

•    Koristite piling sa smeđim šećerom i pre samotamnjenja, jer to će osigurati da će sprej ujednačeno pokriti vašu kožu, pa neće ostati šarenih mrlja na njoj.

•    Smeđi šećer je super za celulit kada ga masirate u kožu; što takođe može pomoći poboljšanju izgleda kože.

•    Smeđi šećer je 100% prirodni sastojak bez toksičnih nuspojava koje se često nalaze u komercijalnim pilinzima koji su na tržištu. 

•    Takođe možete mešati smeđi šećer s maslinovim uljem za dodatnu vlažnost i stvaranje lepljive konzistencije koja je jednostavna za primenu. Možete primeniti ovu smesu po celom telu i licu svaki dan kako bi koža zablistala.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.