POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Smeđi šećer je moćno oružje, ali ...

Smeđi šećer je moćno oružje, ali ...

Najbolji i najbezbedniji recepti za negu kože tela i lica, zatim kose, a i noktiju, svakako su oni napravljeni na prirodnoj bazi, bez dodataka raznih hemijskih sredstava, koja mogu naštetiti našem zdravlju. Kuhinja već odavno čuva tajnu moćnih hand-made melema, krema, pilinga i pakovanja, i rame uz rame može stajati sa najskupljim kozmetičkim salonima. Dame koje vode računa o svom izgledu kunu se u moć esktra devičanskog maslinovog ulja, tamne čokolade i smeđeg šećera, kada su u pitanju recepti za negu.

Smeđi šećer se davno dokazao kao jedna super moćna namirnica. Pre svega, ako ne umete da kažete „ne“ slatkišima, a pobornik ste zdravog načina ishrane, priroda je učinila najbolje, podarivši nam ovu namirnicu. Bogatiji je vitaminima i mineralima, a posebno poliferolom koji podiže antioksidativni sastav smeđeg šećera u poređenju sa belim šećerom. 

Osim za ishranu, smeđi šećer je pogodan i kao sastojak u receptima za negu kože. Odličan je za pilinge, koristi se prilikom tretmana problematične kože sklone aknama, bori se protiv peruti. Veoma efikasne recepte u kojima smeđi šećer pruža ono najbolje od sebe, možete pronaći ovde.

Međutim, na jednom mestu je “zakazao”. Ne svojom krivicom, ne zato je loš i nekvalitetan, već naprosto nije svemoguć. Naime, Pinterestom je “kružio” recept da se smeđim šećerom može ispraviti kosa. Recept je glasio – pomešajte smeđi šećer sa vodom, stavite u bočicu sa sprejom i naprskajte na opranu kosu, Ostavite da se kosa osuši i čuda će se dogoditi. Naravno da se čuda nisu desila. Lokne su i dalje ostale lokne, talasi su se talasali, a devojke koje su isprobale recept morale su nazad na ponovno pranje kose.

Dakle, ima i recepata u kojima se smeđi šećer ne “snalazi” baš najbolje. A njih je jako malo. Mnogo više je onih za divne poslastice, napitke i meleme za lepotu gde benefiti ove moćne namirnice dolaze najbolje do izražaja i zaista čine čuda za vaše zdravlje i lepotu.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.