POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Maske od čokolade za osetljivu kožu lica

Maske od čokolade za osetljivu kožu lica

Ukoliko imate suvu i osetljivu kožu, predlažemo vam dve izuzetno hranljive maske na bazi crne čokolade. Naš savet je da u kozmetičke svrhe koristite čokoladu sa što većim sadržajem kakaa. Dokazano je da čokolada hrani kožu i čini je manje osetljivom na ultravioletne zrake. Interesantno je pomenuti da čokolada sadrži  kofein, koji stimiuliše krvotok i sprečava pojavu otoka.

Maska za suvu i osetljivu kožu

Potrebno vam je:

•    50 g Schogetten crne čokolade
•    1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja 

U šerpi rastopite crnu čokoladu sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Mau ohladite do temperature tela i laganim kružnim pokretima nanesite je na lice, vrat i dekolte. Predeo oko očiju i usana izbegavajte. Masku na licu držite 15 minuta, a zatim je isperite toplom vodom. 

Ova maska hrani vašu kožu, zateže je, osvežava i podmladjuje. 

Maska za  izrazito suvu kožu lica i vrata 

Potrebno vam je:

•    1 kašika Schogetten crne čokolade(rastopljena na pari) 
•    1 žumance (sirovo)
•    1 kašika milerama

Sve ove sastojke pomešajte, dodajući im jednu kašiku tople vode. Kao i ptrethodnu masku, nanesite je na lice i vrat laganim kružnim pokretima. Posle 15 – 20 minuta sperite masku toplom vodom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.