POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Izbelite zube sasvim prirodno

Izbelite zube sasvim prirodno

Tamne mrlje na zubima su, pre svega, estetski problem, a vremenom mogu da prouzrokoju i kvarenje zuba. Redovna higijena usne duplje i posete zubaru su, svakako, neophodni, ali je naučno dokazano i to da postoje namirnice koje mogu da vam pomognu da ih izbelite.

Jedna od njih je crna čokolada. Naime, kako tvrde stručnjaci, tamna čokolada u sebi sadrži puder koji pomaže da se stvrdne gleđ zuba, što pomaže da se ne prave fleke na njima.

Druga namirnica koja vam može pomoći u prirodnom beljenju zuba je ORGANSKI zeleni čaj. Ovaj napitak sadrži tanine koji sprečavaju stvaranje fleka tako što ne dozvoljavaju bakteriji da se zalepi za zube. Ovo takođe znači da sprečava loš zadah. Ovaj čaj takođe sadrži hemikalije koje se bore protiv oralnih hemikalija i bakterija. Narano, nije svaki zeleni čaj pogodan za ovakav prirodan tretman, zato uvek birajte kvalitetne, ORGANSKE čajeve.

U trećoj grupi namirnica nalazi se hrskava i abrazivna hrana kao što su semenke, orasi, jabuke i kruške koje pomažu da sastružu plak i fleke sa zuba.

Pre nego što se latite skupih hemijskih preparata za beljenje zuba koje možete naći u prodaji, pokušajte da neko vreme konzumirate ove namirnice i sigurno ćete postići zadovoljavajući efekat.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.