POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

DIY: Maska od čokolade za sjajnu kosu

DIY: Maska od čokolade za sjajnu kosu

Ova maska je jedan od favorita za sjajnu i hidriranu kosu brojnih svetskih beauty blogerki. Sasvim je prirodna, lako je nabaviti sastojke i ne sadrži nikakve hemikalije kao kozmetički preparati. Jedini problem? Poželećete da je pojedete... a i možete. Nema konzervansa. Evo kompletnog uputstva kako da je pripremite, nanesete i skinete.

Potrebni sastojci:

  • 1 vrlo zrela mala ili srednja banana (u zavisnosti od dužine kose).
  • 1 kašika prirodnog meda koji je stajao na sobnoj temperaturi
  • 2-4 kockice Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Ogulite bananu i stavite u keramičku ili staklenu posudu. Metalnom viljuškom izgnječite bananu u kompaktnu smesu.

Rastopite kockice Schogetten tamne čokolade u mikrotalasnoj ili na pari, dok ne postane ujednačena, gusta tekućina. Ako topite čokoladu u mikrotalasnoj, budite sigurni da koristite vrlo nisku temperaturu, kako bi se izbeglo zagorevanje. 

Ulijte rastopljenu čokoladu u testo od banane. Dodajte kašiku meda. Dobro izmešajte viljuškom dok se svi sastojci sasvim ne sjedine. Proverite da smesa nije previše vruća na dodir, treba da bude topla. 
Preporučljivo je da se ova maska stavlja iznad kade ili nad nekim starim peškirom. 

Kada je smesa spremna, nanosi se prstima na srednji deo kose i krajeve, izbegavajući deo do glave. Nakon nanošenja maske, obmotajte kosu plastičnom folijom ili kesom, pa peškirom preko. Prednost folije je ta da održava  toplinu i pomaže da se kutikule dlake lagano otvore, a samim tim apsorbiraju više smese. Ostavite masku na kosi do 1 sat ili više, ako želite i imate vremena. 

Kako ukloniti masku: 

Odmotajte kosu opet iznad kade. Prstima uklonite veći deo maske i odbacite ga sa strane. Pokušajte ukloniti što je više moguće, pre nego ukvasite kosu. Zatim pokvasite kosu mlakom,  ne vrućom vodom. Koristite razređen oblik šampona i nanesite ga po celoj kosi. Koristite samo jedno šamponiranje. Isperite šampon toplom vodom. Nanesite regenerator od ušiju prema dole, opet izbegavajući predeo do kože glave. Ostavite da deluje 5-10 minuta. Dobro isprati toplom, pa završiti ispiranje hladnom vodom.
Dobićte sjajnu, negovanu kosu.

Napomena: Kao poseban bonus, ovaj recept se može koristiti i na koži lica, na rukama ili nogama. NEMOJTE koristiti bilo koju vrstu čokolade, birajte najkvalitetnije!

Ponovite postupak minimum dva puta mesečno za najbolje rezultate. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.