POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

DIY – Čokoladni sapun

DIY – Čokoladni sapun

Da priroda najbolje leči i neguje, izlišno je govoriti. Sve više dama se okreće zdravim navikama i receptima iz prirode za negu, kako spolja tako iznutra. U ovim hladnim danima, lice najviše pati, izloženo je negativnim vemenskim uslovima i prosto “vapi” za negom, sjajem i hidratacijom. Jedan od najboljih načina da se pomogne koži lica i tela je domaće pravljen biljni sapun. Na prvi pogled, možda zvuči komplikvano, ali krajnje jednostavno ga je napraviti, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana korišćenja.

Ovaj recept posebno će obradvati ljubitelje čokolade. Hand made sapun sa dodatkom tamne čokolade pogodan je za svaki tip kože, osvežava je, ubrzava cirkulaciju i čini je elastičnom i mekanom. Takođe podstiče metabolizam kože, produkciju kolagena i aktivira zaštitnu funkciju kože pri čemu dolazi do njenog podmlađivanja. Ovako spravljen sapun u dodiru sa vodom oslobađa i predivnu aromu čokolade, kojoj se prosto ne može odoleti.

Pored sastojaka koji čine da ovaj prirodan sapun bude stalan aksesoar u vašem kupatilu, možete se igrati i sa oblicima, pa tako koristiti razne kalupe za kolače, plastično pakovanje iskorišćene bombonjere, za sapnčiće, pa čak i modlice za pesak, koje možete pozajmiti od klinaca.

Od sastojaka potrebno vam je:

  • 200 g neutralnog dečjeg sapuna
  • 1,5 dl destilovane vode
  • 3 kašike rendane crne čokolade
  • 3 kašike mleka (ukoliko ste u mogućnosti – preporučujemo kokosovo ili bademovo)
  • 8 kapi eteričnog ulja vanile

Na laganoj vari zagrejte vodu i dodajte izrendan sapun. Kad se sapun fino otopi, dodajte ostale sastojke, prvo čokoladu, a potom mleko i ekstrakt vanile i sve izmešajte da se dobije homogena smesa. Smesu potom sklonite sa vatre, ostavite na kratko da se prohladi i sipajte u modle koje ste prethodno u tankom sloju premazali ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Ako želite da vaši sapunčići izgledaju još čarobnije, možete im dodati ruzmarin, lavandu ili mentu u do pola naliven kalup, a zatim preko razliti ostatak sapuna. Takođe, dodajući mu mrvice izdrobljenih zrnaca kafe, možete napraviti dobro sredstvo za piling kože.

Mali savet: Ukoliko vam se desi da sapun ne možete lagano da izvadite iz kalupa, stavite ga na par minuta u zamrzivač i izvadite posle toga.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.