POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Beauty zabluda – čokolada loša za kožu

Beauty zabluda – čokolada loša za kožu

Kad si srećna, kad si tužna, uvek je tu. Svet bez nje je kao svet bez ljubavi, dakle nemoguć. Bez nje ne možemo, a mnogi kažu da je sa njom još teže. Misleći na njen loš uticaj na izgled. Jer, kažu, loše utiče na naš ten, podstiče pojavu bubuljica, koža nam je masnija i sveopšti utisak je da izgleda katastrofalno.

Ovaj “beauty mit” još odavno je verni pratilac slatkiša u kockicama. Međutim, čokolada ne mora nužno loše da utiče na naš ten. Tipovi kože su različiti i nekome čokolada može da bude veliki problem, dok drugome melem, tako da ovaj mit treba generalizovati. Da biste utvrdili kojoj grupi pripadate, uradite jednostavan test. Nedelju do dve nedelje izbacite u potpunosti iz ishrane sve mlečne proizvode, uključujući i mlečnu čokoladu. Na taj način ćete utvrditi da li su mlečni proizvodi ti koji narušavaju izgled vašeg lica. Ukoliko je tako, morate povesti računa o svojoj ishrani, a ako to nije slučaj, onda nastavite po starom.

Pored mleka, i šećer se smatra uzročnikom pojačanog lučenja lojnih žlezda što za posledicu ima nastanak bubuljica. Ako se ipak morate odreći mlečne čokolade, to ne znači da čokoladu više nikada ne smete da okusite. Jedna vrsta čokolade pokazala se kao veoma dobra za sve, bilo da vodite računa o izgledu svog lica ili pak obliku svog tela. Reč je o tamnoj čokoladi, sa visokim procentom kakaa. Ona je mnogo zdravija varijanta i u njoj možete uživati i bez bojazni, a i bez griže savesti. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.