POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Zimska čokoladna torta sa cimetom

Zimska čokoladna torta sa cimetom

Zima još nije stigla, ali svakako nam treba nešto da nas u ovim hladnim danima razgali.

Sastojci:

4 jajeta

cimet

3 ½ kašike Schogetten tamne čokolade (izmrvljene ili narendane)

50 g Schogetten tamne čokolade

225 g Azucar Demero smeđeg šećera

100 g brašna

75 g gustina

2 kašičice praška za pecivo

kašika mlevenih lešnika

2 ½ kašike kakaa

50 g maslaca

8 listova želatina

200 ml mleka

150 g čoko-jogurta

800 ml pavlake

2 kašičice učvršćivača za šlag

50 g čokoladnih ukrasa

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potom umutite jaja, 1/2 kašičice cimeta, četiri kašike vode i 175 g smeđeg šećera. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, prosejte preko krema, dodajte i mlevene lešnike, kašiku kakaa i kašiku čokoladnih mrvica. Dodajte i maslac, pa zamesite. Masu sipajte u kalup (prečnika 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta. Izvadite, skinite papir i ohladite koru.

Biskvit dva puta vodoravno presecite. Donju koru učvrstite prstenom. Želatin rastopite. Potom zagrejte mleko, 1/2 kašičice cimeta i 50 g šećera, ali ne kuvajte. U toj smesi rastopite čokoladu. Sipajte želatin, promešajte i malo ohladite.

Čoko-jogurt sipajte u još mlaku masu. Umutite 600 ml pavlake, sjedinite sa masom. Sa 1/3 krema premažite donju koru, pa pokrijte drugom, premažite sa trćinom krema i stavite treću koru, pa sve premažite ostatkom krema.

Tortu ostavite da se ohladi barem četiri sata. Skinite prsten. Pomešajte učvršćivač, prstohvat cimeta i kašičicu kakaa, pa 200 ml pavlake sa tim umutite, delom toga premažite tortu okolo, pospite sa dve kašike čokoladnih strugotina. Ostatkom šlaga i špricom pravite tufnice. Ukrasite čokoladom i pospite kašičicom strugotina.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.