Ukusna i brza čokoladna torta
SASTOJCI:
- 1 šoljica Demero smeđeg šećera
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 3/4 šoljice brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 1/2 šoljice mleka
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1/2 šoljice vode
- po želji za glazuru topljena Schogetten čokolada, voće ili voćni sirup
PRIPREMA:
U činiju sipajte brašno, Demero smeđi šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U posebnoj posudi izmešajte jaje, mleko, Carapelli maslinovo ulje, ekstrat vanile, šoljicu vode, pa onda dodajte u prvu činiju i sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.
Zagrejte pola šoljice vode i kada proključa, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.
Zagrijte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.
Ukrasite po želji. Prijatno!